Проект за добродетели
Начало: 7 май
Ден: събота
Опции за часове:
от 11:00 до 12:00
от 12:00 до 13:00
Времетраене: 60 минути
Цена за участие: 1 добродетел – 30 лева / 4 добродетеля – 100 лева

Проект за добродетелиЛесни начини да се изгради култура на характера

Гост – лектор Надежда Райчева (Мис Надя) директор на Little Steps.

Г-жа Райчева е начален и предучилищен педагог. Магистър – Мениджмънт на образованието. Участник в проекта „Добродетели“ и преподавател по предмета Добродетели в детската градина, където това е част от програмата от 2014 г. Мис Надя е отдаден професионалист, който се стреми да създаде среда, в която децата да развиват потенциала и възможностите си по най-добрия начин. Качествата, които ѝ помагат да постига това са търпението и грижовността към колеги и деца. „Щастлива съм, защото съм заобиколена от качествени хора и ежедневието ми е радостно и удовлетворяващо.“

Начинът, по който говорим, и думите, които ползваме, имат огромна сила. Езикът е средство за общуване и разбиране, повече от всичко друго има способността да въздейства на характера, да оформя самооценката и у нашите деца. Той формира културната среда и навици в домовете ни, в училищата, на работните места. Думите имат силата да разбият едно сърце или да вдъхновят една мечта. Екизът на добродетелите дава сила на децата да действат според най-доброто у себе си.

Добродетелите са вродените дарове в душата на всяко дете. Не се налага преподавателят да привнася отвън, а по-скоро да пробуди и подсили добродетелите, които децата вече притежават.

Да видиш детето в светлината на неговите добродетели, значи да подхранваш един шампион на нравствеността. Да гледаме на детето като на кълбо от проблеми и непослушание, означава да утвърждаваме у себе си едно отрицателно отношение към него. Децата имат склонност да се държат така както ги възприемат околните.

Програма на курса:
7 майДобродетелите са диаманти
14 майЧестност
21 майБлагодарност
28 майУчтивост

Курса е подходящ за деца на възраст от 6 до 10 години.

Очакваме Ви!