УЧИЛИЩЕТО НА ЖИВОТА

Намери своето решение, опознай и комуникирай на различни теми, създай своя тема и бъди част от екипа. Развий уменията си.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ръководител на Академия Решение – г-жа Силвия Василева

27 октомври, Официално откриване на Академия „Решение – училището на живота за родители“

Безплатно представяне за всички!

Представяне на Академията, преподавателите, гостуващите лектори и темите, които ще бъдат обект на обучение.

7 ноември – „Кое е най-подходящото училище за децата ми“,

Как да насочим децата към правилния избор на училище. На какви качества и на какво да наблегнем по време на обучението им.

Гостуващ лектор Николай Василев, CFA, Вицепремиер е от 2001 до 2005 г, министър на Икономиката (2001 – 2003), министър на Транспорта и съобщенията (2003 – 2005), министър на Държавната администрация и административната реформа (2005 – 2009). Управляващ партньор на Експат Капитал и изпълнителен директор на Експат Капитал Асет Мениджмънт. Автор на три книги: „Енергия“, „Меню за регорматори“ и „Кариера или не“.

14 ноемвриФинансова грамотност за деца и възрастни“

Как да възпитаме децата отговорно към парите? Какво означава финансова грамотност и защо е важно да сме финансово грамотни?

Как да говорим за пари, инвестиции и финанси с децата си?

Как да се погрижим за финансовата стабилност на децата си и да осигурим средства за добро образование?

Гостуващ лектор: Наталия Тодорова, 10 години опит в сферата на комуникациите във финансовата индустрия, като в момента е Директор маркетинг и връзки с клиенти и член на Борда на директорите на една от най-големите компании за управление на инвестиции и спестявания у нас Експат Капитал. Наталия е втор на образователния комплект Финансова грамотност за деца на издателство Carrot, както и автор на блога www.thelittlechef.bg за кулинария и детско развитие.

 21 ноември – „Междузъбни войни“

Как да направим така, че децата да не изпитват страх по време на посещенията в зъболекарския кабинет и как да се сприятелим с детския зъболекар. Колко е важно децата да имат правилна орална хигиена и да имат здрави зъби. Как да се храни детето, за да има здрави зъбни зародиши, матрица и емайл.

Гостуващ лектор: д-р Цветелна Дучева, лекар по дентална медицина, част от екипа на дентална клиника „Петър Дучев“, отговаряща за детската клиника. Специалист в микро-инвазивното лечение на деца и подрастващи. Има множество специализации в чужбина, свързани с лечението на деца под медицински сън. Лектор в училището за бременни и в Академията за родители

28 ноември„Медицински нововъведения в женската красота“.

Как с помощта на кислорода да поддържаме на вечна младост, да стимулираме производството на колаген, да изгладим бръчките и фините линии и да постигнем дълбока хидратация. Тайните на перфектната кожа.

Гостуващ лектор: Антония Ненова, официален представител на „dermaOXY“, Yonka и Phitomer за България

5 декември – „Лесни стъпки към желаната фигура“

Как да се справим с килограмите преди и по време на Новогодишните партита и вечери. Лесни и полезни съвети за добро физическо състояние, предназначени за родители и за всички желаещи да бъдат в добра форма.

Гостуващ лектор: Борислав Ненов, фитнес инструктор и инфлуенсър в сферата на фитнеса и здравословното хранене

12 декемвриКак родителите да се справят с възпитанието на децата от психологична гледна точка“

Гостуващ лектор: Тинка Митева, психолог и психотерапевт. Работила е в института по Сугестология и в Института по психология на МВР, аналитичен психотерапевт към Westdeutsche Akademie – Лугано, Швейцария, Фамилни констилации, Холотропно дишане, медитативни практики, краткосрочни терапии, Арт терапия, Психодрама, Астрология, Нумерология, Хюман дизайн, Таро, алтернативни терапевтични методи – Бахова терапия, рейки, аромотерапия, цветотерапия, билколечение.

19 декември – „Малките – големи трикове при използването на Инстаграм и възможностите в неговото необятно пространство“

Гостуващ лектор: Радостина Христова, инфлуенсър и блогър „Радостна Мама“

РЕШЕНИЕ

Програма

Програма

Онлайн и Срещи на Живо

Начало на програмата: 27 Октомври – 22 декември 2021

от 18:30 до 20:00 часа

неделя

За желаещите на живо местата са лимитирани

до 15 места

За всички останали, очакваме ви онлайн

Краен срок за записване: 22 октомври

8 среди и 7 недели или 15 срещи на различни теми с участието на лектори тясно профилирани по съответната тема