КЛУБ КОМПЮТЪРНО МОДЕЛИРАНЕ или как сам да си направим компютърна игра

Курсът е предназначен за деца от 6 годишна възраст нагоре.
Ако детето Ви има желание да изучава алгоритми, да стане състезател по информатика и да има множество изяви го запишете в КЛУБ КОМПЮТЪРНО МОДЕЛИРАНЕ. Ще работите по SCRATCH!
SCRATCH открива нов свят, вълнуващ свят в компютърното моделиране. Той е графично програмен език. С просто плъзгане и спускане на цветни блокчета може да се създадат интерактивни истории, игри, анимации, музика, изкуство и презентации. Създадените проекти може да се качват в Интернет и да се споделят с хора от цял свят. SCRATCH може да се използва на 50 различни езика.

SCRATCH е кръстен по начин, по който хип-хоп диджеи креативно комбинират музикални парчета с помоща на техника, наречена scratching. По същия начин програмистите съединяват медии (картини, снимки, музикални ефекти и т. н.) заедно по вълнуващ начин, за да направят нещо изцяло ново.

SCRATCH успешно развива креативни познавателни умения. Изключително дружелюбния интерфейс предразполага да се забавлявате, докато отразявате своите мисли и чувства. Чрез него децата изучават личните си емоции. Правят опити да обяснят непонятни за тях неща, изменят събития. Снижават усещането за страх и тревожност. Приемат роли, виждат и пресъздават света по свой уникален начин.
Когато децата създават компютърни програми, научават важни математически и компютърни понятия, които провокират мисленето и логиката. Помагат за намиране на решение на поставения проблем, както и развиват умения за съвместна работа.

SCRATCH – ВИЗИТКА НА ВОДЕЩИЯ

ЕЛЕН+ НА:) ДИМ +И +ТРОВА:) – действащ преподавател по Информационни технологии и компютърно моделиране в 120 ОУ “ Г. С. Раковски“.

ОБРАЗОВАНИЕ И КВАЛИФИКАЦИИ

ППМГ „Екзарх Антим“ – гр. Видин
СУ „Климент Охридски“ – физико-математически факултет
НСА“Васил Левски“ – треньор по спортни танци
Лицензиран обучител (от МОН) за образователни платформи на преподаватели
Администратор на сайтове на множество софииски училища.

ХОБИ

Книги и компютри
Елена Димитрова казва:) „Щастлив е онзи, който успее да превърне своето хоби във всекидневна работа“.

Очакваме Ви!

За записвания: 088 238 0000

КЛУБ КОМПЮТЪРНО МОДЕЛИРАНЕ или как сам да си направим компютърна игра

Начало: определя се след сформиране на група
Ден: неделя
Опции за часове:
от 10:30 до 11:30
от 11:30 до 12:30
от 12:30 до 13:30
Времетраене: 8 поредни недели (два месеца)
Цена за участие: 210 лева

За записвания: 088 238 0000